september 2013 archive

Taalspeelbad 2013: integratie op een leuke manier

katietaalbad4katietaalbad3

Dit jaar organiseerde de integratieambtenaar van de stad Ninove vanaf 12 augustus tot en met 23 augustus voor de derde maal een taalspeelbad. Met dit taalspeelbad wil men kinderen van anderstalige ouders de kans geven om in de vakantie op een speelse wijze hun Nederlands te oefenen. Op deze manier kunnen de kinderen in september  met het nodige zelfvertrouwen een goede start maken in het Nederlandstalige onderwijs. Zo wordt Nederlands meer dan een schooltaal alleen. En tenslotte is het nog steeds vakantie en is het de bedoeling om de kinderen twee leuke weken te bezorgen.

De derde editie is een succes te noemen. 6 monitors en een coördinator zorgden ervoor dat 30 kindjes een fantastische tijd beleefden.

Van de 30 kinderen hadden 19 de Belgische nationaliteit en 11 een andere nationaliteit (2 Afrikaanse, 3 Marokkaanse, 1 Bulgaars, 3 Albanese en 2 Portugese kinderen). De kindjes met de Belgische nationaliteit hadden allemaal een andere thuistaal dan het Nederlands.

Deze editie kan een succes genoemd worden en de kindjes hebben er allemaal van genoten. En zoals alle jaren werd het taalspeelbad afgesloten met een ouderfeest waarop de kindjes het beste van zichzelf lieten zien. Ook de ouders zette zich in door hapjes te maken uit eigen cultuur, waarvoor onze dank.

Schepen Katie Coppens en de coördinator wensen alle mensen te bedanken die hebben meegewerkt aan deze editie: de monitoren Eline, Femke, Ginny, Jolien, Hélène en Céline, de vrijwilligers Annita en Sandra die hebben geholpen tijdens het ouderfeest en natuurlijk de ouders en hun kindjes.
We hopen dat alle tevreden ouders het taalspeelbad ten zeerste aanbevelen aan iedereen en dat we de volgende jaren nog meer kindjes kunnen ontvangen!

De coördinator en monitoren kijken alvast uit naar de volgende editie!

 

Ninofmedia interview Katie Coppens, schepen van onderwijs

Interview