maart 2018 archive

SOCIALE WOONWIJK BERKENHOF NINOVE

Berkenhof26 chalets werden gesloopt en worden vervangen door 37 appartementen of duplex appartementen waarvan 21 geschikt voor rolstoelstoelgebruikers. Einde der werken is voorzien eind 2019. Katie Coppens (Spa/samen) schepen van sociaal wonen met Stijn Vermassen voorzitter Ninove welzijn (Spa/samen)

Educatief pakket Lou

Op dinsdag 23 januari 2018 organiseerde de dienst flankerend onderwijs een vorming voor alle basisscholen in Ninove rond het educatief pakket Lou. Dit pakket, dat gericht is op het kleuteronderwijs, is ontwikkeld om diversiteit in al zijn vormen op een speelse en gewone manier in de klas aan te kaarten, zonder dat hier de aandacht op gevestigd wordt. De diversiteit (geslacht, leeftijd, huidskleur, haarkleur…) zit zo verweven doorheen de boeken en al het bijhorende materiaal, dat het een evidentie wordt.

In 2016 was er reeds een eerste vorming rond dit pakket. Door alle positieve reacties toen én een uitbreiding van het pakket werd nu een tweede vorming georganiseerd. De stad Ninove schonk de deelnemers aan het einde van de vorming een huis van Lou, dat gebruikt kan worden in de klas, in combinatie alle boeken die reeds verschenen zijn.

11 van de 14 basisscholen in Ninove waren aanwezig op deze vorming en gingen nadien met alle materialen aan de slag. Enkele scholen vertelden hoe ze hiermee aan de slag gegaan zijn:

In basisschool de Kameleon worden alle figuurtjes uit het Huis van Lou dagelijks gebruikt in de poppenhoek en bij de thematafel, zodat de kinderen vertrouwd raken met de figuurtjes.

De stedelijke kleuterschool Ikke werkte het boek ‘Lou op weg naar school’ na de eerste vorming al volledig uit, nu zijn zij aan de slag gegaan met de andere boeken ‘Lou in het herfstbos’ en Lou viert carnaval’.

Ook in basisschool De Wonderwijzer Meerbeke ging men vorige maand aan de slag met het boek ‘Lou viert carnaval’.

 

Schepen van onderwijs, Katie Coppens

 

LouLou_2

 

TAALSPEELBAD BREIDT UIT NAAR KROKUS-EN HERFSTVAKANTIE

katietaalbad4

Sinds 2011 organiseert de dienst integratie tijdens de zomervakantie een taalspeelbad voor anderstalige kinderen van 6 tot 12 jaar. Zo kunnen zij hun taalkennis versterken vóór zij in september terug naar school gaan. De kinderen worden ondergedompeld in de Nederlandse taal via sport, spel, activiteiten en uitstappen. Het taalspeelbad groeide de voorbije 6 jaar van 30 plaatsen in 2011 tot 65 plaatsen in 2017. Na positieve reacties van de scholen en deelnemers werd beslist om het taalspeelbad uit te breiden naar de krokus-en herfstvakantie. Inschrijven kan via de school of bij de dienst integratie.

 

Info Dienst integratie, integratie@ninove.be 054 31 32 48

schepen van integratie, Katie Coppens

NIEUWE HONDENLOSLOOPWEIDE AAN DE ABDIJSTRAAT

Op openbaar domein en in de parken moeten honden aan de leiband. Ze mogen enkel vrij rondlopen op een hondenlosloopweide. Er is al een hondenlosloopweide aan het stadspark. Nu komt er een tweede hondenlosloopweide van ongeveer 1.100 m² bij in de graszone tussen de Abdijstraat en de Kloosterweg. Er zijn zitbanken voorzien en twee speciale afvalbakken voor hondenpoep.

Schepen van dierenwelzijn, Katie Coppens