februari 2017 archive

Drie nieuwe overkappingen voor de speelplaatsen in de stedelijke scholen te Parklaan, Appelterre Dorp 13A , Seringen in de Groeneweg voor 97.800 euro

GroenewegDe stad investeert deze legislatuur voor 3,4 miljoen euro in drie nieuwbouw scholen voor het stedelijk onderwijs. Op alle vestigingen staan containers doordat er onvoldoende klaslokalen . Deze containers worden vervangen door nieuwbouw.

Het stedelijk onderwijs heeft echter in totaal 7 vestigingen en in drie daarvan zijn ook grondige infrastructuurwerken voorzien namelijk voor samen nog eens € 97.800.

Op één vestiging werd het afdak als bescherming tegen regen en wind vernieuwd door een veel groter afdak en in twee vestigingen werden twee nieuwe afdaken geplaatst.

De overkapping in “Ikke” te Parklaan kostte € 21.431,13 (+-69m²)  , deze in de Groeneweg Seringen € 34.298,66 (+/-125 m²) en deze in Appelterre Dorp 13 A € 42.070,08 (+/-163 m²) en zijn intussen allen geplaatst.

 

Er wordt tevens veel ingezet op Nederlandse taal en kleuterparticipatie bij nieuwkomers. Het is essentieel dat zij het kleuteronderwijs volgen om de Nederlandse taal machtig te worden en geen achterstand te ontwikkelen op taalniveau wat een weerslag kan hebben op hun studiejaren.