februari 2014 archive

Ninove heeft nu ook zijn dierenpolitie

  #NINOVE – Vandaag stelde schepen Katie Coppens (sp.a-groen) officieel de 5 inspecteurs voor die zich gaan inzetten voor het dierenwelzijn te Ninove. Zij nemen sinds 1 januari dierenwelzijn aanvullend bij, hun andere taken.
De 5 inspecteurs zijn Wim Vandealle, Nina Wauters, Donovan Delbeke; Jens Roelandt en Deborah Mattens.

Het is de bedoeling dat agenten begripvol optreden en goede raad verschaffen aan de eigenaars van de dieren. Eens de aanwijzingen gegeven, kan er altijd controle komen op de situatie waarover vroeger melding werd gemaakt. Het is pas bij het echt weigeren van de eigenaar tot medewerking of bij het aan de laars lappen van de wetgeving of de aanwijzingen, dat de politie zal overgaan tot inbeslagname van het dier. Maar ervaring leert dat het geven van goede raad vaak al volstaat.
Bij de interventieteams zal ook steeds iemand aanwezig zijn van de dierenpolitie.

Vaak zijn het wandelaars of buren die melding maken van verwaarlozing van een dier. Bvb een vastgebonden kalf of een hond die te veel per dag opgesloten zit. Maar ook vanuit de thuisverpleging wordt er al eens melding gemaakt over situaties waar dieren niet optimaal worden verzorgd. Het is dan vaak aan de politie om de redelijkheid te bekomen, zowel van klager als van de eigenaar van het dier.

Heeft u zelf weet van een dier dat verwaarloosd of mishandeld wordt? Dan kan je vanaf nu melding maken op het nr 054/31 32 32  of via mail: dierenwelzijn@ninove.be

Hans L.

https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/media/set/?set=a.448858485237622.1073742315.246898615433611&type=1

Dierenpolitie-foto1Dierenpolitie-foto2

 

 

 

 

 

 

 

Dierenpolitie-foto3Dierenpolitie-foto4