september 2016 archive

Infrastructuur stedelijk onderwijs

School Appelterre

Op 1 september begon het nieuwe schooljaar.

Er werden nieuwe overkappingen voorzien om te schuilen bij regenweer in de scholen gevestigd in de Parklaan, Seringen (Groeneweg) en Appelterre (dit laatste wordt kortelings uitgevoerd).

In Appelterre is de bouw van de nieuwbouw (4 klassen, turnzaal, refter, Ehboklas, sanitair blok) deze zomer goed gevorderd en zal in gebruik genomen worden in het voorjaar 2017. Tevens wordt hier een overkapping voorzien die de nieuwbouw verbindt met het oude schoolgebouw. Er wordt bijkomend een tweede speelplaats aangelegd met daarachter een tuin / park voor sport en recreatie van de leerlingen. Deze investeringen bedragen ongeveer 1.800.000 euro waarvan 30% lastens de stad en 70% gesubsidieerd.

De bouwvergunningen voor de nieuwbouw te Parklaan (bouw van één bijkomend klaslokaal) en te Denderwindeke (bouw van 4 klaslokalen, refter, turnzaal, ehboklas, sanitair blok) werd vergund. Deze nieuwbouwgebouwen vervangen de aanwezige containers op deze scholen . De bouw zal voor beiden starten in 2017. Voor Parklaan zullen de werken ongeveer zes maanden duren , voor Denderwindeke ongeveer anderhalf jaar. De nieuwbouw in de Parklaan wordt volledig bekostigd door de stad en bedraagt een investering van € 450.000. De nieuwbouw in Denderwindeke kost 1.400.000 euro en zal 30% lastens de stad zijn en wordt 70% gesubsidieerd. In de nieuwbouw van Denderwindeke worden tal van energiezuinige maatregelen voorzien (groendak, enz.)

Sinds 1.09.2015 kunnen leerlingen uit het buitengewoon onderwijs met leerachterstand en of leerproblemen overkomen naar het gewoon onderwijs op basis van het M-decreet. Vanaf dit schooljaar zullen leerkrachten uit het buitengewoon onderwijs een aantal uren de leerkrachten uit het gewoon onderwijs wekelijks kunnen bijstaan in de klassen waar kinderen met bepaalde leerproblemen overkwamen.