maart 2016 archive

Dierenbegraafplaats te Ninove

DierenbegraafplaatsEind 2016 – voorjaar 2017 wordt er een dierenbegraafplaats geopend in centrum Ninove als één van de realisaties van het dierenwelzijn in Ninove.

De drie vorige jaren werd al een dierenpolitie opgericht, een hondenspeelweide geopend in het park en regels goedgekeurd door de gemeenteraad m.b.t. de grootte waaraan binnen-en buitenkennels moeten voldoen en omtrent de minimumverzorging van huisdieren.

Deze begraafplaats voor krengen van huisdieren zal gevestigd worden achter de bestaande begraafplaats in Ninove-Centrum.

Er wordt geopteerd om een dierenbegraafplaats aan te leggen in het centrum van Ninove en niet in een deelgemeente omdat het begraven van gezelschapsdieren bij wet in de tuin toegelaten  is. De mensen op de buiten hebben dan ook de keuze hun huisdier te begraven in hun tuin of op de toekomstige dierenbegraafplaats in het centrum.

De mensen in de stad die niet over een tuin beschikken kunnen binnen enkele maanden ervoor opteren hun huisdier te laten begraven op de begraafplaats in Ninove centrum.

Tot dan kon men van huisdieren enkel waardig afscheid nemen door hen te laten cremeren wat veel duurder is dan een huisdier te laten begraven.

Deze dierenbegraafplaats zal een aparte toegang hebben en goed afgescheiden worden van de bestaande begraafplaats. Deze begraafplaats zal zeer groen zijn met veel gras, struiken en parkzicht met hier en daar een zithoek.

Er zal tevens een reglement uitgewerkt worden voor het gebruik en de tarieven van de dierenbegraafplaats.