juli 2014 archive

DIERENWELZIJN: DE HONDENLOSLOOPWEIDE IN HET PARK: geopend op maandag 7 juli 2014

 

hondenspeelweideDe hondenlosloopweide  of hondenspeelweide in het park van Ninove is een feit. Deze ligt aan het park tussen de sporthal en de academie van muziek, woord en dans. Er zullen ook nog extra bankjes en een extra vuilbakje voorzien worden. Ook wordt een reglement uitgehangen voor de begeleiders van de honden op de weide. Deze weide dient om honden te laten los lopen / te laten spelen zonder het risico te hebben dat ze weglopen. Het laten loslopen van honden in het park zelf is verboden; deze moeten altijd aan de leiband om veiligheidsredenen. De hondenlosloopweide komt hieraan tegemoet aangezien elk dier zich af en toe eens vrij moet kunnen bewegen.

DE KERKHOVEN

Ontruimingen

In juli 2014 worden de aangeduide grafzerken ontruimd eerst op de begraafplaats van Denderwindeke en daarna te Ninove-centrum.  Dit zijn graven waarvoor geen concessies betaald werden en die ouder zijn dan of dus dateren  voor en tot 31.12.1975. Dit is nodig omdat in Denderwindeke en Ninove een plaatsgebrek is om overledenen nog te kunnen begraven.

Op de begraafplaats te Ninove zullen na de zomer ook de sparren verwijderd worden en vervangen worden door struiken en bomen met weinig / minder bladverlies.

Verwaarloosde graven

Het komende jaar  zullen ook op regelmatige tijdstippen de verwaarloosde graven aangeduid worden op de begraafplaatsen. Dit wordt een jaar bekendgemaakt aan het betrokken graf. De erfgenamen hebben een jaar de tijd om de nodige herstellingen te laten uitvoeren aan het graf, bij gebreke waaraan het graf na verloop van dit jaar verwijderd wordt.

Nieuwe voetpaden

Tegelijkertijd met de ontruimingen worden ook nieuwe voetpaden aangelegd in verhard grind dat onderhoudsvriendelijk is omdat er geen pesticiden meer mogen gebruikt worden vanaf 1.01.2015. De paden zijn ook breder en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  Op de begraafplaats te Ninove werden reeds twee rijen voetpaden uit stenen tegels reeds vervangen door grind. Bij stenen paden krijgt men vroeg of laat verzakkingen van de stenen wat met het grind kan vermeden worden.

Bijkomende overkappingen

Binnen het jaar komen er op de begraafplaatsen van Outer, Denderwindeke en Appelterre een overkapping zodat bij een begraving de mensen kunnen schuilen onder deze overkapping.