DIERENWELZIJN: DE HONDENLOSLOOPWEIDE IN HET PARK: geopend op maandag 7 juli 2014

 

hondenspeelweideDe hondenlosloopweide  of hondenspeelweide in het park van Ninove is een feit. Deze ligt aan het park tussen de sporthal en de academie van muziek, woord en dans. Er zullen ook nog extra bankjes en een extra vuilbakje voorzien worden. Ook wordt een reglement uitgehangen voor de begeleiders van de honden op de weide. Deze weide dient om honden te laten los lopen / te laten spelen zonder het risico te hebben dat ze weglopen. Het laten loslopen van honden in het park zelf is verboden; deze moeten altijd aan de leiband om veiligheidsredenen. De hondenlosloopweide komt hieraan tegemoet aangezien elk dier zich af en toe eens vrij moet kunnen bewegen.

1 reactie

  1. Mooi initiatief! Eindelijk een speelweide, spijtig dat Ninove ze na 1 week al gebruikt als parking. Dat belooft naar de toekomst toe! Het is niet echt gezellig om een hond te laten lopen tussen geparkeerde auto’s!

Geef een reactie

Your email address will not be published.