Sterretjesregister

Ouders kunnen hun sterrenkindje in Ninove laten begraven op de sterretjesweide. Sinds eind 2023 worden deze kinderen ook ingeschreven in een sterrenregister.

Een kind verliezen is een onvoorstelbaar groot verdriet. Om (groot)ouders, broertjes en zusjes van sterrenkindjes een fysieke plek te geven waar zij kunnen herdenken en rouwen, werd in 2020 een sterretjesweide aangelegd. Deze bevindt zich op de begraafplaats van Ninove.

Sinds eind vorig jaar houdt de dienst burgerzaken ook een sterrenregister bij. Ouders krijgen een bewijs van de registratie van hun kindje in het sterrenregister. Schepen Katie Coppens, bevoegd voor begraafplaatsen: “Ninove heeft in de winter van 2020 een sterretjesweide (ook wel foetusweide) aangelegd op de begraafplaats van Ninove. Sinds eind 2023 wordt ook een sterrenakte afgeleverd aan de ouders die melding doen van hun overleden sterrenkindje. Er werden intussen dan ook een paar sterretjesakten afgeleverd aan ouders van een overleden sterrenkindje. Deze sterrenakten vormen het sterretjesregister.

Geef een reactie

Your email address will not be published.