Educatief pakket Lou

Op dinsdag 23 januari 2018 organiseerde de dienst flankerend onderwijs een vorming voor alle basisscholen in Ninove rond het educatief pakket Lou. Dit pakket, dat gericht is op het kleuteronderwijs, is ontwikkeld om diversiteit in al zijn vormen op een speelse en gewone manier in de klas aan te kaarten, zonder dat hier de aandacht op gevestigd wordt. De diversiteit (geslacht, leeftijd, huidskleur, haarkleur…) zit zo verweven doorheen de boeken en al het bijhorende materiaal, dat het een evidentie wordt.

In 2016 was er reeds een eerste vorming rond dit pakket. Door alle positieve reacties toen én een uitbreiding van het pakket werd nu een tweede vorming georganiseerd. De stad Ninove schonk de deelnemers aan het einde van de vorming een huis van Lou, dat gebruikt kan worden in de klas, in combinatie alle boeken die reeds verschenen zijn.

11 van de 14 basisscholen in Ninove waren aanwezig op deze vorming en gingen nadien met alle materialen aan de slag. Enkele scholen vertelden hoe ze hiermee aan de slag gegaan zijn:

In basisschool de Kameleon worden alle figuurtjes uit het Huis van Lou dagelijks gebruikt in de poppenhoek en bij de thematafel, zodat de kinderen vertrouwd raken met de figuurtjes.

De stedelijke kleuterschool Ikke werkte het boek ‘Lou op weg naar school’ na de eerste vorming al volledig uit, nu zijn zij aan de slag gegaan met de andere boeken ‘Lou in het herfstbos’ en Lou viert carnaval’.

Ook in basisschool De Wonderwijzer Meerbeke ging men vorige maand aan de slag met het boek ‘Lou viert carnaval’.

 

Schepen van onderwijs, Katie Coppens

 

LouLou_2

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.