MASTERPLAN WONEN voor het gebied van de ocmw-site Burchtstraat – Kaaischool – Paul De Montplein, Desiré De Bodtkaai tot Fabriekstraat

Voor dit gebied wordt een MASTERPLAN WONEN opgemaakt dat moet goedgekeurd worden door de gemeenteraad van april 2013.

Het oude OCMW gebouw zal gesloopt worden. In afwachting van de uitvoering van het Masterplan zal het thans bestaande verharde deel van de OCMW site gebruikt worden als parking.

Dit Masterplan zal een voorstel inhouden tot het inplanten van een mix van privé-woningen, sociale woningen, seniorenwoningen, strijkwinkel, Kind & Gezin, kringloopwinkel, ziekenfonds, vrije tijd zoals bvb. cinema, groene zones (park, tuinen) enz.

Er zijn vier grote actoren bij betrokken: de Stad, het OCMW, Waterwegen en Zeekanalen (voor de Dender en de oevers) en het gemeenschapsonderwijs (eigenaar van de Kaaischool).

Er zijn twee stuurgroepen: stuurgroep OCMW en stuurgroep De Bodtkaai.

Er zullen diverse hoorzittingen voor de omwonenden georganiseerd worden (de eerste reeds in juni 2012)  en gesprekken met de grond – en gebouweigenaren om het plan af te toetsen.

Dit Masterplan kan vervolgens gerealiseerd worden in een samenwerking van Stad, OCMW, aannemers, sociale huisvestingsmaatschappijen enz.

Dit wordt alvast één van de grootste te realiseren projecten in onze stad de komende jaren. Zal de Kaaischool behouden blijven? Welke gebouwen/groen komen in de plaats van het oude ziekenhuis? Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Your email address will not be published.