Inrichting van een KMO zone op het terrein van de Paraphane (gelegen te Désiré de Bodtkaai – Fabriekstraat) op korte termijn

Er is een groot gebrek aan plaats voor KMO bedrijven en het terrein van de Paraphane leent zich ideaal hiertoe. Dit is belangrijk werkgelegenheid bij te creëren.

Deze site staat reeds meer dan drie jaar leeg; de eigenaar wil het terrein laten opsplitsen en verkopen aan KMO bedrijven; er is een lange wachtlijst van KMO’s die een vestigingsplaats zoeken.

Deze site is opgenomen in het komende jaar op te maken MASTERPLAN WONEN (voor het gebied OCMW-site Burchtstraat – Kaaischool – Paul De Montplein, Desiré De Bodtkaai tot Fabriekstraat).

Voor sp.a lijkt het nogal evident dat het terrein van Paraphane uit het Masterplan gehaald wordt, gesplitst wordt en verkocht wordt aan KMO’s en niet herbestemd wordt voor wonen.

Het Masterplan zal nog vele jaren duren voor het gerealiseerd wordt en er is nood aan KMO zone.

Dit gebied dat thans industriegebied is, kan zonder herbestemming en binnen korte tijd verkocht worden aan KMO’s om er zich te vestigen.

Indien dit terrein dient herbestemd te worden van industriegebied naar woongebied dient dit wettelijk voorafgegaan te worden door tal van studies, bij gebeurlijke vervuiling mogelijks verregaande bodemsanering (meer dan voor KMO- of industriegebied) en zal er wettelijk elders in Ninove een plaats moeten gezocht worden om het verlies aan  industriegebied / KMO zone te compenseren tot ergernis van de plaatselijke omwonenden.

Er zijn dus enkel maar voordelen aan het inrichten van dit gebied voor KMO bedrijven op korte termijn. De huidige meerderheid stelt dat zij met de eigenaar van deze site zullen samenwerken om dit binnen de kortst mogelijke termijn te realiseren.

Geef een reactie

Your email address will not be published.