BELEIDSNOTA

Sinds de coalitievorming eind oktober zijn de coalitiepartijen Sp.a Groen , Open Vld en Cd&V reeds enkele weken bezig om een beleidsnota uit te schrijven.

Daarin staan de hoofdlijnen wat deze partijen de komende zes jaren willen realiseren en het budget willen aan besteden.

Dit betreft plannen opstellen voor het uitwerken van grote projecten zoals de invulling van de oude OCMW site aan de Burchtstraat en Kaaischoolstraat, de invulling van de Paraphane-site, de heraanleg van het Stationsplein, de ontwikkeling van een nieuw jeugdhuis, de renovatie en uitbreiding van sociale woningen, de opvangcapaciteiten in het onderwijs, een integratiestrategie uitwerken om de instroom van allochtone mensen in goede banen te leiden op vlak van onderwijs, jobs, taalopleidingen enzovoort.

Er wordt ook nagedacht over de investeringen in de deelgemeenten zoals heraanleg wegeninfrastructuur en ontmoetingsplaatsen.

Alle materies komen hier aan bod zoals wonen, veiligheid, dierenwelzijn, mobiliteit, parkeergelegenheid, jeugdbeleid, ouderenbeleid, mindervalidenbeleid, industrie en kmo’s, onderwijs en noem maar op.

Geef een reactie

Your email address will not be published.