Katie Coppens : eerste schepen voor de Sp.a

resized_K.Coppens.JPG.h600

Geen herverkiezingen. We kunnen met vol enthousiasme starten met het nieuwe beleid in  Ninove.

Mijn bevoegdheden als schepen zijn de volgende: Onderwijs, de Academie van Muziek, Woord en Dans, de Academie voor Beeldende Kunst, Wonen (sociale woningen), kinderopvang, armoedebestrijding, integratie, begraafplaatsen en dierenwelzijn, kortom een sociaal – cultureel pakket aangevuld met dierenwelzijn.

Het aanbod aan scholen en kinderopvang is  een groot aandachtspunt.

Door meer betaalbare woningen te voorzien kunnen we de stijgende armoede opvangen.

Integratie en armoedebestrijding begint bij onderwijs maar ook via culturele- en sportverenigingen.  Het leren van de Nederlandse taal is een belangrijk onderdeel daarvan. Daarbij hoort ook de organisatie van culturele– culinaire evenementen die  onze inwoners met elkaar in contact brengen. Elkaar beter leren kennen , inspanningen doen om zich te integreren en elkaar daartoe de nodige tijd gunnen, draagt bij tot een aangename multiculturele samenleving met wederzijds respect.

Voldoende kinderopvang maakt het voor de ouders mogelijk te werken en Nederlandse lessen te volgen en draagt dus bij tot de integratie en armoedebestrijding.

De begraafplaatsen kunnen beter onderhouden en georganiseerd worden.

Een op te richten dierenpolitie (politieagent die zich bijschoolt om verwaarloosde dieren te herkennen en de burgers tips geeft voor betere verzorging van hun dieren) en dierenbegraafplaats en het organiseren van een dierenfestival zijn aandachtspunten.

Voormelde punten zullen extra mijn aandacht krijgen de komende jaren naast de andere taken toegekend aan andere schepenen zoals economie, tewerkstelling, seniorenbeleid, verkeersveiligheid, inspraak van de bevolking enz. waarbij de sp.a standpunten zullen benadrukt worden.

 

het college van burgemeester en schepenen en de voorzitter

het college van burgemeester en schepenen en de voorzitter

1 reactie

  1. Hallo allen
    Proficiat , en nu gas geven he’ 🙂

Geef een reactie

Your email address will not be published.