Brand in Nienof? Waar is Witkap Pater?

Er zijn veel misnoegdheden binnen de brandweer te Ninove.
Er zijn bijvoorbeeld twee ambulancewagens doch er is slechts één in dienst alhoewel twee ambulancewagens geen overbodige luxe zijn in een stad als Ninove met meer dan 36.000 inwoners en zonder ziekenhuis. Bij een ongeval dient de ambulance van Aalst uit te rukken naar Ninove en terug naar Aalst.
Onlangs was er een ongeval op een koers in Denderwindeke waarbij de eerste ambulance van de brandweer moet paraat zijn in geval van brand doch de tweede ambulance zou kunnen ingezet worden doch dit gebeurt niet in Ninove.
De reden dat maar één ambulance zou gebruikt worden zou te maken hebben met de discussie tussen het inzetten van vrijwilligers en beroepsbrandweerlui.
Blijkbaar moet de veiligheid en de gezondheid van de Ninoofse bevolking onder doen voor de discussie en malversaties binnen de brandweer.
De sp.a fractie heeft binnen de gemeenteraad bij herhaling aangedrongen op een vergadering waarbij toelichting zou verschaft worden omtrent deproblemen binnen de brandweer. Deze vergadering werd reeds een jaar beloofd doch wordt niet georganiseerd door het stadsbestuur.

Geef een reactie

Your email address will not be published.