DIERENWELZIJN

dierenPolitie voor dierenwelzijn

Vanaf januari 2014 zullen 4 inspecteurs van het politiekorps te Ninove (Wim Vandewalle, Nina Wauters, Donovan Delbeke, Deborah Mattens) zich bijkomend bij hun overige taken inzetten voor het dierenwelzijn.

Zij zullen enkel repressief optreden met inbeslagname van dieren in extreme gevallen. Doorgaans zullen de inspecteurs richtlijnen geven aan onze burgers wanneer het welzijn van het dier niet of te weinig gerespecteerd wordt waarna onverwachte controles kunnen gebeuren of deze richtlijnen worden nageleefd. Dikwijls hebben de mensen wel het beste voor met hun dier doch kunnen ze wel een extra goede tip gebruiken.

Meldpunt dierenwelzijn politie Ninove:

-Centraal nummer van de politie Ninove : 054.31.32.32 of mailadres: dierenwelzijn@ninove.be

-Adres politie Ninove : Onderwijslaan 75 , 9400 Ninove

Asiel voor honden en katten te Denderwindeke: nieuwe uitbaatster

Vanaf 1 januari 2014 wordt het dierenasiel van Groot-Ninove overgenomen. De nieuwe uitbaatster stelt zich voor:

 

“Ik ben Katrien Reygaerts, afgestudeerd als dierenartsassistente : 2de en 3de graad dierenverzorging + bachelor agro- en biotechnologie met als afstudeerrichting dierenzorg.

Mijn moeder, Martine Van Den Steen, besluit haar hondenkapsalon die zij sinds 1997 succesvol uitbaat te beëindigen om mij te helpen bij de werking van het asiel.

En mijn broer, Peter Reygaerts, administratief deskundige werkt als ambtenaar te Brussel, zal mij vrijwillig bijstaan bij de administratieve taken tijdens zijn vrije tijd.

Samen zullen wij ons inzetten om de werking van het asiel goed te laten verlopen en waar nodig zullen wij verbeteringen aanbrengen. Zo willen wij ons extra inzetten voor een speelweide voor de honden, nieuwe opvangvoorzieningen voor de katten, vervangingen van oud materiaal naar duurzamere materialen en een nieuw kattenbeleid.
Ook is ons doel om het asiel toegankelijker te maken via sociale media, opendeurdagen, eetfestijnen en het werken met vrijwilligers,…

Indien u informatie wenst kunt u ons altijd contacteren via mail: katrienreygaerts@hotmail.com of via gsm: 0472/ 69 88 12.

Met vriendelijke groeten,

Katrien Reygaerts

Prekental 8

9406 Outer”

 

Het dierenasiel behoudt haar locatie te Kerkveld 29, 9400 Denderwindeke met telefoonnummer: 054.32.16.79 en website www.dierenasielninove.be ; deze website zal uitgebreid worden met te adopteren katten en er komen andere openingsuren. Meer informatie volgt nog.

 

OPVANG VOOR WEIDEDIEREN TE POLLARE

Nieuwe opvang te Pollare voor geiten, bokjes, konijnen , pony’s, cavia’s, kippen, varkens, kortom WEIDEDIEREN opvangen.

Contactpersonen:

Els De Saveur en Hans Lenvain  van vzw De ark van Pollare

Adres: Pollare Pollarebaan 115

gsm 0497/421.802

mail info@arkvanpollare.be

website www.arkvanpollare.be

giften: Iban: BE68 3770 4844 1534

 

Deze vzw kan alle giften gebruiken om voor voedsel en beschutting te zorgen voor deze dieren.

Hondenlosloopweide / speelweide voor honden

In het budget van 2014 werd voorzien dat een hondenweide zou aangemaakt worden in Ninove. Streefdatum om dit te realiseren is de lente – zomer 2014. Er wordt nog gezocht naar een goede locatie.  Hier kunnen eigenaars hun hond vrij laten lopen.

Kattensterilisatieproject Ninove in samenwerking met vzw RATO

In het budget van 2014 is voorzien dat het kattensterilisatieproject van straatkatten verder gezet wordt. Dit betekent dat katten die door vzw RATO gevangen worden gesteriliseerd / gecastreerd worden en teruggezet worden op de plaats waar ze gevangen werden. Dit om de populatie aan straatkatten in toom te houden en te zorgen dat er een gezonde populatie straatkatten bestaat. Zieke katten zullen geeuthanaseerd worden.

1 reactie

 1. Goeiedag,

  Ik ben nu al bijna 3 jaar aan het proberen om samen met de gemeente Gooik een project op poten te zetten om het probleem van de zwerfkatten aan te pakken, tot op heden zonder resultaat. Het wordt tot mijn grote frustratie altijd op de lange baan geschoven.

  Ik heb al even lang een project bedacht, waarmee we geld zouden kunnen inzamelen om de poezen te laten steriliseren/castreren om ze dan weer in hun vertrouwde omgeving vrij te laten.

  Ik vroeg mij af of ik even zou mogen langskomen om dit project voor te stellen en te vragen wat jullie er van vinden, of het om te beginnen realiseerbaar is ?

  Bedankt om mij iets te laten weten.

  Met vriendelijke groeten.

  Marina DEVOS
  Blijkheerstraat 5
  1755 OETINGEN (GOOIK)
  GSM : 0497/945389

  .

Geef een reactie

Your email address will not be published.