Dansafdeling van de Academie voor Muziek Woord en Dans breidt uit naar de sporthal

De dansafdeling in de Stedelijke Academie voor Muziek Woordkunst en Dans kent de laatste jaren een groot succes.  Sindsdien zijn we dan ook genoodzaakt om wekelijkse danslessen te laten plaatsvinden in de academiezaal, omdat de ingerichte danszaal als enige dansruimte niet meer voldoende is.   Het gebruik van de academiezaal voor de danslessen hypothekeert enerzijds de organisatie van klasconcerten, repetities, examens van de academie, en anderzijds de verhuur voor activiteiten van externe verenigingen.

Daarom heeft het gemeentebestuur van Ninove beslist om de ruimte in de sporthal, die oorspronkelijk ingericht was als bollenbaan, om te bouwen tot een polyvalente ruimte aangepast aan de danslessen van de academie.  Het lokaal wordt ingericht met een zwevende houten vloer in opbouw en afgewerkt met een danstapijt er boven op.

In overleg en in  samenspraak met de sportdienst zullen vanaf het schooljaar 2015-2016 danslessen van de academie in deze nieuw ingerichte zaal plaatsvinden.  Deze lessen van de dansafdeling zullen plaatsvinden op dinsdagavond, na de dagschooluren en op zaterdagvoormiddag.

Op deze manier breidt de Stedelijke academie voor Muziek Woord en Dans uit met een bijkomende lesplaats in de sporthal van Ninove, in de Parklaan op ca 100 meter van de hoofdschool.

Geef een reactie

Your email address will not be published.