NinoMundo: Een multicultureel straatfeest in hartje Ninove

NinoMundo2015

Het Ninove van de 21ste eeuw is een multicultureel Ninove. Met derde editie van NinoMundo wil stad Ninove dan ook uitgebreid aandacht schenken aan de culturele verscheidenheid in onze stad. Het plein aan winkelcentrum Ninia wordt op 23 mei omgetoverd tot een gezellige pleisterplaats vol lekker eten, fijne workshops, vrolijke muziek en dans. Al deze activiteiten, gecombineerd met de aangename sfeer, zorgen er voor dat je je geen moment verveelt. Kortom, de ideale gelegenheid voor Ninovieters met en zonder migratieachtergrond om je stadsgenoten beter te leren kennen.

Culinaire markt

Op de culinaire markt stellen Ninovieters uit alle werelddelen hun eigen specialiteit voor. Aan democratische prijzen kan je genieten van heerlijk exotisch eten en drinken. Deze culinaire wereldreis zal je zeker kunnen smaken! Uiteraard kan je na deze wereldreis thuiskomen met een lekkere Ninoofse Witkap.

Infomarkt ontwikkelingssamenwerking

Wie benieuwd hoe hij/zij bruggen kan slaan naar het Zuiden, is op NinoMundo aan het goeie adres. De verschillende Ninoofse organisaties die werken rond ontwikkelingssamenwerking zullen van de gelegenheid gebruik maken om hun werking voor te stellen. Kom zeker eens langs als je jouw steentje wil bijdragen.

Workshops

Op NinoMundo kan je natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken. Met “l’Afrique, c’est chic” strijkt er een heus Afrikaans crea- en cultuurdorp neer in onze stad. Deze workshop is een mix van actieve crea-activiteiten waarbij je zelf aan de slag gaat en culturele duiding waarbij je heel wat kan leren over de Afrikaanse cultuur. Met de workshop zandschilderen breng je dan weer de kunstenaar in je naar boven.

Dans

Wie graag de beentjes eens strekt, zal niet aan haar/zijn lot overgelaten worden. Met een initiatie salsa dansen zet je je eerste pasjes in de zwoele zuiderse ritmes. Bermhartigheid neemt ons met het defillé van Maghrebbijnse bruidjes mee naar een Noord-Afrikaans trouwfeest. De meisjes van Turkuaz zorgen er dan weer voor dat je ook in Turkije de weg kan vinden naar de dansvloer.

Muziek

“Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn” luidt het Cubaanse gezegde. Met een uitgebreid muzikaal programma zorgen we op NinoMundo dan ook voor voldoende leven in de brouwerij. We starten met enkele lokale toppers. Gospelkoor Victory, Gibbie Camara en Le Chemin de la Gloire (13.00 uur) brengen sfeervolle traditionele muziek die je zeker zal bekoren. Daarna zal straatfanfare AGRUM! (14.30, 15.30 en 16.30 uur) zorgen voor een bonte mengeling van muziek, dans, woord en kostuums. Zij zullen drie maal optreden op en rond het plein. Afsluiten doen we met de fijne bende van Radio Negra (17.30 uur). Deze rasartiesten brengen vooral nummers van Manu Chao, maar grasduinen ook in genres zoals ska, reggae, salsa en artiesten zoals Buena Vista Social Club en Bob Marley.

 

Meer info? Diensten ontwikkelingssamenwerking, integratie en cultuur, 054 31 32 48, integratie@ninove.ber

Geef een reactie

Your email address will not be published.