Stad gaat initiatiefnemers kinderopvang informeren

kinderopvang_01

 

 

 

 

 

 

Het stadsbestuur van Ninove gaat een informatieavond organiseren voor mensen die interesse hebben om zelf een kinderopvang te starten. Zo wil het mensen helpen die met vragen zitten of twijfels hebben.

“Onze diensten krijgen af ten toe mensen over de vloer hierover en wij sturen ze altijd door naar de kinderopvangvoorzieningen”, vertelt schepen van Kinderopvang Katie Coppens (sp.a-). “Sommige mensen zijn wel geïnteresseerd, maar zijn bang om de stap te zetten. De meesten sluiten zich dan ook aan bij een dienst voor opvanggezinnen, omdat het zelfstandige aspect afschrikt: het papierwerk, de boekhouding enzovoort. Er is altijd maar meer vraag naar kinderopvang. Momenteel worden er in Ninove zo’n 450 kinderen opgevangen. Of iedereen effectief opvang vindt binnen Ninove, weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat niet iedereen opvang vindt in zijn directe omgeving en soms in een andere deelgemeente moet gaan, wat ook niet ideaal is. Dat is vooral zo voor nieuwe inwoners die al een baby hebben of mensen die gewoon te laat opvang zoeken.”

Momenteel zijn er in Ninove zes kinderdagverblijven: Bambino, De Hartjes, De Troetelbeertjes, Schanulleke, Tito’s kinderopvang en Zonnetje van vzw ’t Breugelkind. Er zijn vijf zelfstandige onthaalouders actief. Verder zijn er twee diensten voor opvanggezinnen. ‘Reddie Teddy’ heeft acht onthaalouders en de Landelijke kinderopvang heeft 28 opvanglocaties, de meeste daarvan zijn alleenwerkende onthaalouders. Bij elke onthaalouders zijn er maximaal acht plaatsen.

De infoavond voor starters van kinderopvang van 0 tot 12 jaar vindt plaats op dinsdag 29 september om 19.30 uur in IBO ’t Kadeeken, Parklaan 13 A in Ninove. Inschrijven hierover kan via sociale.zaken@ninove.be of 054/31.32.45. (CVHN)

 

Onze diensten krijgen af ten toe mensen over de vloer hierover en wij sturen ze altijd door naar de kinderopvangvoorzieningen”, vertelt schepen van Kinderopvang Katie Coppens (sp.a). “Sommige mensen zijn wel geïnteresseerd, maar zijn bang om de stap te zetten. De meesten sluiten zich dan ook aan bij een dienst voor opvanggezinnen, omdat het zelfstandige aspect afschrikt: het papierwerk, de boekhouding enzovoort. Er is altijd maar meer vraag naar kinderopvang. Momenteel worden er in Ninove zo’n 450 kinderen opgevangen.

 

Nieuw reglement occassionele kinderopvang

Voor mensen die geen werk hebben en plots een opleiding dienen te volgen, een sollicitatiegesprek dienen te doen of een werkaanbieding krijgen is er dikwijls geen onmiddellijke kinderopvang omdat alle kinderopvang volzet is. Thans heeft de stad Ninove een contract met drie kinderopvanginitiatieven Shanulleke in Meerbeke, De Hartjes en Infano in Ninove om in totaal 4 plaatsen vrij te houden zodat zij onmiddellijk een opvangplaats kunnen bekomen. Zij dienen dan bij het vinden van een job direct een plaats in de reguliere kinderopvang te zoeken. De ouder dient dan de volledige dag of halve dag te betalen aan de kinderopvang. Indien de plaats niet ingenomen wordt door een kind betaalt de stad aan de kinderopvang. Dit systeem en het aantal plaatsen wordt geëvalueerd binnen een jaar.

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.