Werken Pollarewijk starten in september 2016

De sociale huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn zal vermoedelijk in september 2016 starten met de werken in de Pollarewijk. Ninove Welzijn besliste in zijn masterplan om 57 woningen in de wijk af te breken en 24 woningen via openbare weg te verkopen. Na een vergelijkende wedstrijd met 19 kandidaten werd 2 DVW (Johan De Wachter en Rik De Vooght) door een 10-koppige jury gekozen als ontwerper voor het project ‘vervangingsbouw Pollarewijk’. De werken zullen in drie fasen verlopen. De bewoners van fase 1 kunnen verhuizen naar het nieuwbouwproject Doornwijk. De bewoners van fase 2 kunnen dan hun intrek nemen in de afgewerkte woonentiteiten van fase 1. De fase 3-bewoners kunnen dan weer wachten tot wanneer fase 2 ten einde is. Alle bewoners die moeten verhuizen, krijgen nog bezoek van een medewerker van Ninove Welzijn. Op die manier krijgt iedereen de kans om individueel vragen te stellen. (CVHN)

 

Schepen van wonen Katie Coppens (sp.a)

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.