De Speelotheek Speelodroom

Spelodroom

De speelotheek is geopend op 20.09, een uitleendienst van speelgoed voor jong en oud.
De speelotheek is tot stand gekomen door een samenwerking van drie partners Teledienst vzw, ocmw en de stad.
De stad en ocmw stellen hun infrastructuur gratis ter beschikking alsook de bekostiging van een coordinator Lien ; Teledienst vzw zorgt voor de opleiding van de vrijwilligers en het speelgoed.
Er is speelgoed van nul jaar tot onbeperkte leeftijd aangezien ook veel gezelschapsspelen en puzzels ter beschikking zijn waar geen leeftijd op staat.
Er werd speelgoed verzameld door Teledienst via een oproep maar ook nieuw speelgoed werd aangekocht zodat kwalitatief en leerrijk speelgoed aanwezig is.
Intussen kreeg de speelotheek ook een herkenbaar logo met veel kleur en een leuke naam speel-o-droom . De scholen konden via een wedstrijd namen indienen waaruit een naam werd gekozen door de drie partners.
De naam werd ingediend door Lieve Foutré , kleuterleidster in de stedelijke basisschool De Oogappel in Appelterre en zij motiveerde deze keuze als een droom die voor veel mensen zal uitkomen, kinderen , hun ouders, leerkrachten, studentleerkrachten, orthopedagogen, iedereen die met kinderen te  maken heeft …daarom Speelodroom. Bedankt Lieve Foutré voor deze inzending.
De speelotheek zal geopend zijn elke woensdag van 11 tot 17 uur.
Voor de afhaling van speelgoed zullen de kinderen dienen vergezeld te zijn door een ouder of grootouder.
Het speelgoed dient binnen een bepaalde termijn teruggebracht te worden en kan uitgeleend worden aan zeer democratische prijzen van €  2 per kwartaal en aan een lager tarief voor families met een kansenpas.
De speelotheek zal ter beschikking zijn voor particulieren maar ook voor scholen en kinderopvanginitiatieven.
Dit is een lovenswaardig project voor kinderen om speelgoed toegankelijk te maken voor iedereen en  ook voor de vrijwilligers van Teledienst die enorm enthousiast zijn hier te werken.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.