Camerabewaking door vaste en mobiele camera’s

In verschillende steden (Damme, Knokke, Aalst, Leuven,…) werden reeds dossiers opgestart voor camerabewaking in de stad voor preventieve en repressieve aanpak van overlast en criminaliteit. Dit ter bescherming van de burgers en de openbare gebouwen tegen vandalisme. Deze camera’s worden geplaatst aan parkings langs autosnelwegen, straten, pleinen (markt) en parken. De privacy van de burgers mag vanzelfsprekend niet geschonden worden. De camera’s mogen niet gericht worden op woningen.

Een dergelijk systeem kan een krachtig hulpmiddel zijn voor onze politie diensten. Patrouilles kunnen beter gestuurd worden en misdaadopheldering is meer dan bij gebaat.

Er werd een commissie opgericht van gemeenteraadsleden die de camerabewaking zal voorbereiden waarna een voorstel wordt gedaan aan de gemeenteraad die zal stemmen omtrent dit initiatief.
Dit is een goed initiatief voor de veiligheid, al wil ik wel waarschuwen enorme bedragen te spenderen aan dit dossier. In Aalst voorziet men een investering van ongeveer 1 miljoen EUR. Ninove is heeft 45.000 inwoners minder dus lijkt het me logisch dat onze stad het met een kleiner bedrag kan doen.

Vele veilige groeten!

Katie

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.