Moet er nog Zout zijn?

Vorig jaar heb ik kunnen vaststellen dat het strooien van zout niet afdoende georganiseerd wordt om de schade in landbouwbedrijven te voorkomen. of een goede bereikbaarheid te garanderen bij mensen die soms wat verder af wonen.

Sommige landbouwbedrijven bv. een bedrijf gelegen aan het einde van de Gentsestraat in Outer moest alle melk weggieten wegens de onbereikbaarheid van het bedrijf. Nochtans zijn deze gelegen aan de openbare weg doch de melkwagen van het melkbedrijf die de melk kwam ophalen kon de weg niet oprijden.

Ik neem aan dat dit geen alleenstaand geval is zodat het past de landbouwbedrijven én andere ernstige situaties te inventariseren en minstens dit landbouwbedrijf als prioritaire strooiplaats op te nemen.

Het stadsbestuur heeft bevestigd dat er aan een inventaris gewerkt wordt met prioritaire strooiplaatsen. Ik ben benieuw wat een eventuele serieuze winterprik komende maanden zal geven.

Geef een reactie

Your email address will not be published.